Zebrameerval, L046, Hypancistrus zebra

Het houden van de L046 in je aquarium

Zebrameerval, L046, Hypancistrus zebra

Het houden van de Zebrameerval in je aquarium!

Het houden van een Zebrameerval in je aquarium? Moet je dat wel doen? Ja. Natuurlijk. Het is een vreedzame vis die andere vissen zeker niet in de weg gaat zitten. Wil je er mee kweken? Dan kun je ze beter in een speciaal aquarium houden. Deze meerval gaat andere vissen niet in de weg zitten, dus kun je prima houden in een gezelschapsaquarium.

Wil je de Hypancistrus zebra houden in je aquarium? Zorg dan voor een flink aantal schuilplaatsen waar deze vis zich kan verstoppen. Je aquarium hoeft niet heel warm te staan, 23-26C° is prima uit te houden voor ze! En daarnaast hoef je er geen groep van te houden als je er eentje hebt. Natuurlijk is een groepje van meer dan 5 vissen altijd goed voor de vis!

De Zebrameerval, kun je deze vis houden in je aquarium?
Het houden van de Zebrameerval in je aquarium!

Schuilplaatsen voor de L046

Deze vis die vooral in de nacht actief is zal zich goed willen verstoppen. Zorg voor voldoende verstopplaatsen door middel van stenen en (kien)hout. Gedempt licht wordt gewaardeerd door deze vissen!

Voedsel voor de Hypancistrus zebra

Een echte alles eter, zo kun je de vis omschrijven. Denk hierbij aan alles wat de vis kan tegenkomen op de bodem, maar vergeet levend voer voor deze vissen niet!

De Zebrameerval in een speciaal aquarium

Als je echt een goede omgeving voor deze prachtige vissen wil verzorgen kun je dit natuurlijk ook in je aquarium doen. Deze vissen houden van stroming, dit mag toch zeker wel minimaal 6 keer de bak inhoud zijn. Zorg voor veel schuilplaatsen door stenen en (kien)hout toe te voegen.

  • 1 of 5-7 volwassen vissen
  • Gelijke verdeling m/v
  • Aquarium >100cm
  • Minimaal 6x # liter stroming
  • 27-29 C°
  • pH: 6 tot 7,5
  • GH: 5 tot 8
  • Zwakke tot matige verlichting
  • Andere vissen
  • Nog meer informatie over de L046
De Zebrameerval, hoe kweek je met deze prachtige vis?

De vis houdt niet van felle verlichting, zorg ervoor dat het licht gedempt is. Omdat de vis vooral in de nacht actief is zul je ze niet snel hun schuilplaats zien verlaten in een fel verlicht aquarium.

FAQ - Veel gestelde vragen over het houden van de zebrameerval

Hieronder vind je antwoorden op veel gestelde vragen over het houden van de zebrameerval in het aquarium

Hoe groot moet het aquarium zijn voor zebrameervallen?

Een aquarium van minimaal 100 cm voldoet voor de zebrameerval. Zorg wel voor een goede stroming in je aquarium, zodat de vissen zich echt lekker voelen.

Kan ik andere vissen houden bij mijn zebrameervallen?

Ja, dat kan absoluut. Je kunt de L046 met andere vissen houden. Het is geen territoriale vis die zal gaan vechten met andere vissen. Let wel op dat de zebrameerval voldoende eet, als er veel andere vissen in het aquarium zitten die het zelfde voedsel eten.

Wat eet een zebrameerval?

Alles wat ze kunnen vinden op de bodem van je aquarium. Ze eten ook graag levend voer, denk hieraan tijdens het voeren van de vissen! Ze gaan echter niet door alle waterlagen zwemmen om voedsel te zoeken, ze moeten het echt op de bodem van je aquarium vinden.

Wat voor bodem in mijn aquarium voor de L046?

Zorg voor een zandbodem, waarbij de zandkorrels wel geschikt moeten zijn voor het aquarium. Let op het dichtslibben van de bodem, of een te scherpe korrel!

Schuilplaatsen voor de L046, wat kan ik gebruiken?

De zebrameerval is gek op legholen, dit zijn dichte holen met maar een ingang. Met een beetje geluk willen ze ook nog een kweek proberen.

Wat zijn de waterwaardes voor een Hypancistrus zebra?

Ze houden van een temperatuur van 27 tot 29 C°, met een pH tussen de 6 en 7,5. De hardheid (GH) ligt tussen de 5 en 8!