Zebrameerval, L046, Hypancistrus zebra

De zebrameerval aanschaffen, waar moet je op letten?

Zebrameerval - De website over de zebrameerval!

Een zebrameerval kopen? Waar moet ik op letten?

Een zebrameerval kopen? Waar je op moet letten bij de aanschaf van de zebrameerval hangt samen met een aantal belangrijke punten. Wat wil je met deze prachtige vis gaan doen? Wil je er mee kweken Of komt de L046 als blikvanger in je gezelschapsaquarium?

Voor de kweek van de zebrameerval is het belangrijk dat je een goed samengestelde groep vissen koopt. Ook bij vissen speelt inteelt een rol. Zorg dus ervoor dat je de vissen bij verschillende kwekers kan verkrijgen. Mocht dat niet lukken, zorg er wel voor dat er verschillende bloedlijnen in je kweek aquarium komen.

Wil je het in je de vissen houden in je gezelschapsaquarium? Dan is sowieso de kans op nageslacht kleiner, ga je ze wel verkopen? Zorg dan dat je de herkomst weet!

Kan ik de zebrameerval nog als wildvang kopen?

De zebrameerval is een geliefde vis, welke helaas bedreigd wordt in zijn natuurlijke omgeving. Deze prachtige vis uit Brazilië waar het alleen in de Xingu River voorkomt! Door de bouw van een dam in deze rivier is een groot gedeelte van de natuurlijke habitat veranderd. Hierdoor wordt de zebrameerval helaas bedreigd.

Wildvang vissen kunnen alleen uit Brazilië komen, aanbod uit andere landen komen ook uit Brazilië. Dit moet echter niet kunnen omdat de export in Brazilië is verboden! Aanbieders uit buurlanden willen de zebrameerval nog wel verkopen als wildvang, bedenk je echter goed dat je hiermee ook de populatie in het wild niet helpt!

Je kan natuurlijk wel wildvang bij een andere kweker kopen, als deze geen gebruik meer wil maken van deze vissen. Hou er dan wel rekening mee dat de vissen op leeftijd kunnen zijn!

De Zebrameerval, een prachtige verschijning in het aquarium

Mopskoppen? Wat is dat bij de zebrameerval?

Kwekers hebben soms de pech dat er vissen tussen zitten welke niet volledig aan het beeld van een gezonde zebrameerval voldoet. Een bekend fenomeen bij de zebrameerval is de mopskop, afgeleid van de mopshond. Het hoofdje van de zebrameerval is korter, gedrongen.

De oorzaak van deze afwijking is helaas niet helemaal bekend. Het kan zijn dat de water kwaliteit van de vissen tijdens de geboorte niet goed genoeg was, maar sommige denken ook aan een genetische afwijking. Het belangrijkste is dat je dit herkent bij de aanschaf van de vissen.

De Zebrameerval, een prachtige verschijning in het aquarium

Zebrameerval, zijn die zo duur?

Ja, de zebrameerval is een zeer dure vis. Deze varieert vanaf € 70 voor jonge dieren waarvan het geslacht niet bekend is, tot meer dan 100 euro voor een volwassen man. Voor een volwassen vrouw kun je echt diep in de buidel tasten, deze koop je voor bedragen rond € 200! Ja, de zebrameerval is helaas echt zo duur.

FAQ - Veel gestelde vragen over de aanschaf van de zebrameerval

Wil je de zebrameerval (L046) aanschaffen? Wij hebben een aantal veelgestelde vragen en antwoorden op een rij gezet voor je!

Kan ik de zebrameerval zonder problemen bij mijn andere vissen uitzetten?

Ja, dat kan zeker. Natuurlijk moet je er zeker van zijn dat de aangeschafte diertjes niet ziek zijn zodat er geen probleem ontstaat in je aquarium.

Hoeveel kost een vrouwtje zebrameerval?

Een vrouwlijke zebrameerval schaf je aan voor € 200,- (soms helaas ook wel meer).

Kan ik wildvang zebrameerval kopen?

Ja, maar doe het niet! De export is verboden, dus door de koop van wildvang verslechter je de situatie voor deze vissen in het wild.

Hoeveel kost een mannetje zebrameerval?

Een mannelijke zebrameerval is een stuk goedkoper dan zijn tegenpool, zo rond de € 100,-.

 

Wat is belangrijk bij de aanschaf?

Koop geen vervormde of zichtbaar zieke dieren. Daar doe je de dieren en je zelf geen plezier mee!

Wat kost een jong(volwassen) zebrameerval?

Een jong(volwassen) zebrameerval kost zo rond de € 70,-. Dat is een stuk minder, maar kan tot 3 jaar duren voordat ze volwassen zijn!

 

Hoe herken ik het geslacht van een zebrameerval?

Lastig, sowieso moeten de dieren al ouder zijn dan 3 jaar voordat het geslacht duidelijk word. De kop van een mannetje zebrameerval is iets groter dan die van het vrouwtje.

Wat kost een kweekgroep zebrameerval?

Afhankelijk van de herkomst, de verhouding mannen en vrouwen en natuurlijk de leeftijd loopt de prijs van een kweekgroep L046 al snel richting € 1250,- en meer!

 

 

Hosting via RJHosting.nl | Zebrameerval.nl is een onderdeel aquariumdatabase.nl | © 2013 - 2024 | Algemene voorwaarden